Vogelwering

Heeft u overlast van vogels (bijv. duiven)? Wij helpen u graag met het oplossen van dit probleem.

Bij Raams Montage kunt u terecht voor professioneel gemonteerde vogelwering.

Dit kan eventueel ook 's avonds of in het weekend.

De vogelwering wordt op een duurzame en veilige manier gemonteerd, zodat het landen en het maken van nesten onmogelijk gemaakt wordt.

De overlast zal hierdoor tot een minimum worden teruggebracht en uiteindelijk verdwijnen.

Klik hier voor meer info of prijsaanvraag 

 

De duif of huisduif, zoals wij de duiven in Nederland kennen is een nakomeling van de verwilderde rotsduif.

Dit zijn van oorsprong postduiven die gedurende de 2e wereldoorlog zijn losgelaten, maar door het oorlogsgeweld nooit meer op hun hok zijn teruggekeerd.

Deze ontwikkelingen hebben er toe geleid, dat de duif vandaag de dag overal ter wereld te vinden is, en wordt gezien als de meest overlast veroorzakende vogel, wij hebben diverse mogelijkheden om deze overlast te beperken.

Meer informatie over vogel en duivenwering kunt u hier lezen. Raams montage kan de overlast drastisch beperken door duivenpinnen en netten te plaatsen zodat het landen en nestelen wordt voorkomen. De ontwikkeling en leefwijze van duiven.

Duiven nestelen bij voorkeur op een harde ondergrond, zoals: vensterbanken, verandakasten, zolders en op het balkon waar u het liefst zelf wil zitten om te genieten van uw vrije middag.

Gemiddeld leggen duiven 2 eieren en dat 4 a 5 per jaar. De gemiddeld broedtijd van een duiven ei is 17 dagen na het laatst gelegde ei. Wanneer de jongen zijn uitgekomen, duurt het 4 weken, voordat ze kunnen vliegen en het nest zullen verlaten. De leeftijd waarop een duif geslachtsrijp is na een periode van 5 maanden.

Overlast en schade veroorzaakt door de duif

Eén huisduif produceert per jaar gemiddeld 14 kg poep. Daarnaast kunnen verwilderde huisduiven gastheer zijn van allerlei parasieten zoals mijten, teken, vlooien, e.d. en de duivennesten zijn een walhalla voor vliegen, mijten, motten,kevers, zilvervisjes, en vele andere insecten die we op een biologische manier bestrijden.

Naast het feit dat nesten van duiven de straten bevuilen en de hemelwaterafvoeren kunnen verstoppen, tast de ammoniak houdende uitwerpselen steen- en andere gevelmaterialen aan.

Tot slot is kunnen we u vertellen dat duivenpoep ernstige ziektes kan overbrengen, dus ook een gevaar kan zijn voor de gezondheid van u en uw medebewoners.

Het voorkomen van duivenoverlast.

Om duivenoverlast te voorkomen hebben wij verschillende mogelijkheden in de vorm van weringsmaatregelen.

Bij Raams Montage kunt u terecht voor professioneel gemonteerde vogelwering. Dit kan eventueel ook 's avonds of in het weekend.

Wij maken voor het plaatsen van de netten uw balkon weer brandschoon zodat u weer kunt genieten van uw balkon zonder de stank van duiven uitwerpselen.

Deze werkzaamheden doen we ook bij bruggen en sluizen omdat de duiven hier ook veel overlast veroorzaken en er echt een zooitje van maken, we verwijderen onder de bruggen en viaducten eerst de broedplaatsen en maken alles schoon om daarna de vogelwering aan te brengen zodat de overlast tot een minimum wordt beperkt, ook bij sluisdeuren is de overlast groot, eerst halen we de nesten weg en maken alles weer brandschoon en plaatsen daarna de vogelwering.

De vogelwering wordt op een duurzame en veilige manier gemonteerd, zodat het landen en het maken van nesten onmogelijk gemaakt wordt. De overlast zal hierdoor tot een minimum worden teruggebracht en uiteindelijk verdwijnen.

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het verjagen van vogels, reiniging van terrassen en balkon, en het plaatsen van netten. Reiniging

Raams Montage reinigt terassen en balkons voor bedrijven, woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren en particulieren.

Alle vogelnesten, dode vogels, uitwerpselen en eventueel af te voeren voorwerpen worden verwijderd.

Het balkon of terras wordt gereinigd met een biologisch afbreekbaar middel, zodat u weer kunt genieten van een schoon balkon of terras.

Dit is een voorbeeld van een ernstig vervuild balkon, op foto 2 zijn wij langs geweest. Klik op een foto voor een vergroting. Verjagen van vogels

Raams Montage verjaagt ook vogels door het plaatsen van vogelverschrikkers of geluidsapparatuur.

Netten plaatsen

Bij het plaatsen of monteren van vogelwering worden netten gebruikt, die speciaal zijn ontworpen voor de soort vogel die de overlast veroorzaakt. Er zijn verschillende maaswijdtes beschikbaar.

Overige soorten vogelwering die een oplossing kunnen bieden:

  • duivenpinnen op terrasoverkapping en dakranden, zonneschermen.
  • draden op de nok van het huis of tussen balken waar vogels overlast veroorzaken.

De vogels kunnen niet meer landen of nestelen, waardoor de overlast drastisch wordt verminderd of geheel verdwijnt.

Neem contact met mij op voor meer informatie.